Vadai neboli hamburgery z červené řepy jsou pro Indii typické asi jako pro nás karbanátky.

 

Ingredience:

2 řepy

1 hrnek cizrny nebo čočky

chilli

½ kurkumy

½ koriandru

½ lžíce kokosu

cibule

Ghí

 

Postup:

Pokud nemáte luštěniny z plechovky je třeba je namočit do vody aspoň po dobu jedné hodiny. Následně luštěniny scedíme a nahrubo rozmixujeme. Připravíme si mísu, do které nastrouháme řepu nakrájíme cibuli a přidáme všechny zbylé ingredience včetně luštěnin. Pořádně směs prohněteme a rozehřejeme si pánev. Ze směsi si vytvarujeme malé placičky a smažíme na Ghí.

Pak už jen záleží na naší kreativitě a chuti, jak chceme hamburgery podávat.

 

Sdílejte své výsledky na instagramu a přidejte #thehealthcz ať vidíme jak se vám to povedlo!