Houbový Pilaf

HOBOUVÝ PILAF

Existuje nespočet mnoho pilafů dle druhu země. Základ je však stejný a tím je kvalitní rýže vařená ve vývaru.

 

Ingredience:

½ lžička římského kmínu

½ lžička koriandru

½ lžičky soli

½ lžičky pepře

½ lžička papriky

250g rýže Basmati

1 menší nebo půlka větší cibule

1stroužek česneku

1 lžička Ghí

houby (dle libosti)

600 ml vývaru (dle libosti)

 

Postup:

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v pánvi na oleji či přepuštěném máslu. Přidáme houby a restujeme do změknutí. Následně přidáme neuvařenou rýži a přisypeme římský kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Zalijeme vývarem pořádně vše pomícháme a necháme přikryté pokličkou pomalu vařit do změknutí rýže. V závěru už jen můžeme pilaf doladit kořením dle chuti.

 

TIP:

Pokud chcete zvolit nevegetariánskou verzi pilafu tak doporučujeme vyzkoušet místo hub přidat kousky kuřecího masa.

 

Sdílejte své výsledky na instagramu a přidejte #thehealthcz ať vidíme jak se vám to povedlo! 

 

Obrázek článku