Kari z Červené čočky

Výborný pokrm plný rostlinných bílkovin vám svou vůní a chutí navodí příjemnou indickou atmosféru.

 

Ingredience:

4 stroužky česneku

zázvor (cca 1 cm nasekaného nebo špetka sušeného)

2 lžíce kokosového oleje

1 lžička římského kmínu

½ koriandru

2 lžičky kari

1 lžička Garam Masala

pepř

250g červené čočky

500ml vývaru (dle libosti)

plechovka sekaných rajčat

plechovka kokosového mléka

sůl

šťáva z citronu

 

Postup:

Na pánvi necháme rozpálit kokosový olej v kterém orestujeme česnek se zázvorem. Po chvíli přisypte všechno koření, aby nám krásně provonělo. Následně přidáme neuvařenou čočku s rajčaty a vše zalijeme vývarem. Necháme probublávat a přibližně po 20 minutách přidáme kokosové mléko. V závěru jen dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.

Pokrm podáváme s kvalitní rýží Basmati.

 

TIP:

Pokud chcete zvolit nevegetariánskou verzi doporučujeme vyzkoušet v úvodu na rozpálenou pánev přidat kousky kuřecího masa.

 

Sdílejte své výsledky na instagramu a přidejte #thehealthcz ať vidíme jak se vám to povedlo! 

Obrázek článku