allnature kakaove boby drcene bio raw 100g
allnature kakaove boby drcene bio raw 100g

79 Kč

Momentálně nedostupné
ks

Dopřejte si tuto superpotravinu s celou řadou nutričně hodnotných látek, která výborně chutná samotná nebo jako součást cereálních směsí, smoothies případně domácích čokolád.
  Více

Výrobce: AllnatureKód produktu: 498Doprava a platba

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Criollo, které se malinko podobají mandlím a od pradávna jsou neobvykle ceněnou surovinou. Aztékové si kakaových bobů vážili víc než zlata, protože je používali jako platidlo, zatímco zlato využívali jen k estetickým účelům. Jen pro zajímavost – za 100 kakaových bobů se dal například koupit otrok. Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kakaového prášku, kakaového másla, čokolád a čokoládových nápojů. Naše kakaové boby jsou pěstovány v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství a díky velmi šetrnému RAW zpracování v nich zůstávají zachovány bohaté nutriční látky, díky kterým bylo kakao nazýváno indiány pokrm Bohů. 100 g kakaových bobů obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. S takovým množstvím dodáte svému organismu mimo jiné i 125 % referenční hodnoty příjmu draslíku, více jak 100 % fosforu, železa a hořčíku a téměř 65 % zinku.
Drcené kakaové boby mají plnou, lehce kořeněnou chuť a vůni a kupodivu nemají výrazně hořkou chuť. Perfektně se hodí do müsli, dezertů, jogurtů, snídaňových cereálií, mléčných nápojů, zmrzlin a podobně.

Složení: kakaové boby drcené
Obsah: 100 g
Země původu: Peru
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 2448 kJ / 589 kcal
Bílkoviny 12.4 g
Tuky 51,6 g 
 z toho nasycené mastné kyseliny 30,3g
Sacharidy 6 g 
 z toho cukry 1,5 g
Vláknina 23,4 g

Fakta: 

  • Existuje několik druhů kakaových rostlin. Tři hlavní druhy jsou Forastero, Criollo a Trinitario. Forastero tvoří 80 – 90 % světové produkce kakaa.
  • Aztéci kakaové boby označovali jako pokrm bohů.
  • Kakaové boby jsou základem čokoládových výrobků.
  • Prášek z nepražených kakaových bobů je mnohem zdravější než holandské kakao ošetřené chemickým roztokem (pro mírnější chuť a tmavší barvu), které je v obchodech běžně k dostání.
  • Nepražené kakaové boby mají oříškovou, hořko sladkou chuť. Chutí se podobají hořké čokoládě – jsou ale ještě o něco hořčí.