29 Kč

Skladem
ks

Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi.TRS černá sůl  Více

Výrobce: TRSKód produktu: 132Doprava a platba

Žádné přidané látky

V běžné soli se například vyskytuje jód.

Vysoký obsah železa

Železo obsažené v této soli pomáhá při problémech nadýmání a při pálení žáhy.

Terapeutické vlastnosti

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností. 

Tento poměrně vzácný druh soli se používá převážně v kuchyních zemí Asie, například v Bangladéši, Indii, Pakistánu a hlavně pak v Nepálu. Skvěle slouží hlavně k dochucování nejrůznějších čatní, raity a dokonce se sype na ovoce! Do pokrmu vnese vůni natvrdo uvařených vajíček, z toho důvodu je oblíbená při přípravě veganských jídel.