Bio Kakaové boby drcené RAW 100g

Kód: 498
Tip
Neohodnoceno
Značka: Allnature
79 Kč 79 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Dopřejte si tuto superpotravinu s celou řadou nutričně hodnotných látek, která výborně chutná samotná nebo jako součást cereálních směsí, smoothies případně domácích čokolád.
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Criollo, které se malinko podobají mandlím a od pradávna jsou neobvykle ceněnou surovinou. Aztékové si kakaových bobů vážili víc než zlata, protože je používali jako platidlo, zatímco zlato využívali jen k estetickým účelům. Jen pro zajímavost – za 100 kakaových bobů se dal například koupit otrok. Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kakaového prášku, kakaového másla, čokolád a čokoládových nápojů. Naše kakaové boby jsou pěstovány v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství a díky velmi šetrnému RAW zpracování v nich zůstávají zachovány bohaté nutriční látky, díky kterým bylo kakao nazýváno indiány pokrm Bohů. 100 g kakaových bobů obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. S takovým množstvím dodáte svému organismu mimo jiné i 125 % referenční hodnoty příjmu draslíku, více jak 100 % fosforu, železa a hořčíku a téměř 65 % zinku.

Drcené kakaové boby mají plnou, lehce kořeněnou chuť a vůni a kupodivu nemají výrazně hořkou chuť. Perfektně se hodí do müsli, dezertů, jogurtů, snídaňových cereálií, mléčných nápojů, zmrzlin a podobně.

Složení: kakaové boby drcené
Obsah: 100 g
Země původu: Peru
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 2448 kJ / 589 kcal
Bílkoviny 12.4 g
Tuky 51,6 g 
 z toho nasycené mastné kyseliny 30,3g
Sacharidy 6 g 
 z toho cukry 1,5 g
Vláknina 23,4 g

Fakta: 

  • Existuje několik druhů kakaových rostlin. Tři hlavní druhy jsou Forastero, Criollo a Trinitario. Forastero tvoří 80 – 90 % světové produkce kakaa.
  • Aztéci kakaové boby označovali jako pokrm bohů.
  • Kakaové boby jsou základem čokoládových výrobků.
  • Prášek z nepražených kakaových bobů je mnohem zdravější než holandské kakao ošetřené chemickým roztokem (pro mírnější chuť a tmavší barvu), které je v obchodech běžně k dostání.
  • Nepražené kakaové boby mají oříškovou, hořko sladkou chuť. Chutí se podobají hořké čokoládě – jsou ale ještě o něco hořčí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé potraviny
Hmotnost: 0.1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: